КАК РАБОТИ СЕРУМА ЗА МИГЛИ?

Ефективния серум за мигли в зависимост от условията трябва да работи според обещанието на производителя. Според неговите качества може да сгъсти и удължи миглите. Някои серуми за мигли могат само овлажняват или подхранват миглите, без добавяне на допълнителен обем. Кое кара серумите за мигли да работят на толкова много нива? И какво, за бога, са серумите за мигли?

За да работи серума за мигли ефективно има няколко условия, на които трябва да отговаря. Добър апликатор, формула, богата на активни вещества, както и метода на прилагане.

Формулата на серума за мигли, която е на базата на естествени съставки, на растителна основа трябва да бъде безопасна и високо ефективна. Етерични масла, витамин Е, и B5 ускоряват растежа на миглите и удължават фазата на живот на миглите. Естествената формула успокоява кожата и осигурява дълбока хидратация и подхранване на космените корени и самите мигли. Тя никога не би трябвало да предизвиква дискомфорт под формата на зачервяване, сърбеж или подуване. В случай, че това се случва, спрете да използвате продукта и се свържете с вашия лекар за съвет. Има хора обаче, които имат супер чувствителна кожа, така че да се елиминира всякакъв неблагоприятен ефект, първо се прилага една малка част от серума за мигли от вътрешната страна на ръката за да се провери дали има някаква реакция на кожата към него.

Това е най-бързият начин да се види дали серума за мигли е безопасен за вас.

Апликаторът играе важна роля при прилагането на серума за мигли. Четката трябва да бъде малка и остра, така че да може точно да обхваща зоната на линията на миглите. Твърде голям или стегнат апликатор не може да разпространява серума равномерно. Някои серуми за мигли имат спиралоподобни четки и те се считат за не толкова ефективни, колкото тези с остър апликатор. С течение на времето, миглите може да станат по-силни, блестящи и по-здрави, но това няма да доведе да растат по-дълги или по-дебели.

Ние често не обръщаме внимание на начина, по който се прилага серума за мигли. Не забравяйте да започвате от вътрешния ъгъл на очите и да еместите апликатора точно на линията на миглите към външния ъгъл на окото. Ако продуктът се използва преди лягане, не е необходимо да се поставя серума за мигли върху долната линията на миглите, защото продуктът ще се прехвърля, когато очите ви са затворени.